Básničky, Poezie, Verše

v

Podrobnosti autora Plejstik3

Plejstik3

·Věk: 44 let

·Registrace: 04.11.2012 (4184 dnů)

·Napsal(a) o sobě:

PÁR SLOV O MĚ:
Jmenuji se Karel, je mi 33 let, jsem svobodomyslný, manuálně pracující, mám rád humor a společnost bezva lidí. Pokud bych měl napsat "heslo", kterýho se držím a do konce svých dnů zřejmě i držet budu, tak to zní - ŽIJ JAKO ČLOVĚK, NE JAKO DOBYTEK. Dobytku i jiný "zvěře" se po naší matičce Zemi pohybuje spousta (stačí se podívat do Bruselu nebo naší poslanecký sněmhovny) a já rozhodně nestojím o další rozšiřování řad volů a krav...

ZÁLIBY:
Auta, letectví, technika, fotografování, historie, hudba, kino, nové technologie, kutilství, posezení s přáteli, film, videohry, výlety, krapet kreslení...

OBLÍBENÁ HUDBA:
Pohodová, poslouchatelná, veselá a optimistická hudba (např. Kylie Minoque - All the Lovers / Peter, Bjorn & John - Young Folks / Hoku - Perfect Day / CJ Lewis - Sweet's For My Sweet / Architecture in Helsinki - Escapee), taneční hudba (např. ATB - Could You Believe / Faithless - Insomnia / Alice DJ - Back in my life), ale hlavně hity ze 60-90.let - to je pro mě "Best of" a pecky z tý doby můžu poslouchat od rána do večera :-)

Samozřejmě mám velmi rád i hudební scénu z našich československých luhů a hájů, tedy hudbu z dob dávno minulých, kdy jsme byly "pěveckou velmocí" a kdy byli lidé na svůj - na náš - rodný český jazyk, náležitě hrdí. Judita Čeřovská - Malý vůz / Jana Malknechtová a Jiří Jelínek - Motýl Valdemar Matuška & Olga Blechová - Láska je lék / Eva Pilarová - Rekviem / Marta Kubišová - Loudá se půlměsíc / Yvonne Přenosilová - Tak prázdná / Valérie Čižmarová - Léta letí / Helena Vondráčková - Přejdi Jordán / Jiří Suchý - Babeta / Karel Gott - Kdyby sis oči vyplakala / Josef Zíma - Gina / Pavel Novák - Nádherná láska / Kytaristé v černém - Milenci v Texaskách / Marta Kubišová - Magdalena / Marie Rottrová - Řeka lásky / Václav Neckář - Miluju a maluju / Hana Zagorová - Telegram..

CO MILUJU A OBDIVUJU:
Život, rodinu, přátele co za to stojí, klid, mír, dobro, pohodu, krásnou a čistou přírodu, živý zvířata, průzračně čistý moře, podzimní brouzdání se spadaným listím, křupání čerstvě napadanýho sněhu, vůni chladnýho podvečerního vzduchu, usměvavý, upřímný a čestný lidi, záchranáře, západy a východy slunce, vánoční svátky bez shonu, design, kutilství, vonný svíčky, ekologický přístup, těstoviny na všechny možný způsoby, kuřecí a krůtí maso i na nemožný způsoby, svíčkovou, pečený kválík s bramborovým knedlem a zelím, palačinky, knedlíky s vajíčkem, domácí bramborový salát, zeleninu, ovoce, kakao, čokoládu, buchty všech chutí, vůní, barev i tvarů, PlayStation, komedie, pohledný autotuning, letadla, fair play....a Jennifer Aniston, mňam :-)

CO NEMÁM RÁD NEBO CO NESNÁŠÍM:
Hloupost, zlo, aroganci, sebestřednost, nevěru, hnidopichy, bezohlednost vůči lidem i přírodě, předsudky, přetvářku, pocit bezmoci, týrání dětí i zvířat, lidský hyenismus, fašismus, komunismus, terorismus, rasismus, vandalismus, hooligans negramoty, tlustý maso, teplý mlíko, mléčnou polívku, koprovou omáčku, komáry, klíšťata, magory za volantem a nezodpovědný šmejdy ujíždějící od dopravní nehody, teletubbies a pokémon, zakouřenou místnost a kouření mimo vyhrazený prostory, auta stojící venku půl hodiny s nastartovaným motorem, opilce, flákače, labilní nerváky, ubožáky ukájející se bitím něžnějšího pohlaví, noční směny, plýtvání čímkoliv, prznění češtiny (chybějící diakritika - sme mistřy - jSeŠ FaCt hOdnE gOOd KáMo), kamarády na baterky, mojí občasnou nerozhodnost a....a samozřejmě nesmím ve svým výčtu toho, co skutečně nesnáším, poukázat na vládnoucí politickou pakáž, tu skutečně nemůžu ani cítit.

Tenhle lidský odpad hrající si na bohy, sám sebe označuje honosně znějícím slůvkem "ELITA", ale JELITA by bylo mnohem výstižnější. Každému člověku s mozkem i srdcem na správným místě dojde, kam se celá naše civilizace řítí a já se ptám. Opravdu připustíme, aby JELITA hazardovala s naší budoucností tak, jak to předvádí nyní? Připustíme, aby si pár samolibých pitomců užívalo nadstandartní a naprosto nezasloužený život, zatím co se podstatná část obyvatel díky tomu potácí na samotné hranici chudoby?? Necháme se opravdu donekonečna ovládat, terorizovat, ničit a okrádat touhle odpornou, bezpáteřní havětí??? Spousta lidí si planetu Zemi nezaslouží ani omylem, ale budou to právě oni, kdož tady bude "strašit" nejdéle...

JAK KRÁSNĚ BY NA SVĚTĚ BYLO BEZ ELIT, NÁSILÍ, VÁLEK, KORUPCE, CÍRKVE, BEZ DEVASTACE I ZAMOŘOVÁNÍ NAŠÍ MATIČKY ZEMĚ A BEZ VYLÍZANÝCH VLÁD PODOBNÝCH TÉ NAŠÍ. INU, CO SI ČLOVĚK NAVAŘÍ, TO SI TAKY SNÍ - TAKŽE NÁM PŘEJU DOBROU CHUŤ A SOLIDNĚ FUNGUJÍCÍ ZAŽÍVACÍ SYSTÉM, KTERÝ TEN HNUS KOLEM NÁS DOKÁŽE ZPRACOVAT. A AŽ ZPRACOVÁVAT PŘESTANE? TOŽ SNAD SE UŽ KONEČNĚ ROZHOUPEME K RAZANTNÍM KROKŮM, PO KTERÝCH SE TOHO "VLÁDNOUCÍHO SVIŇSTVA" JEDNOU PROVŽDY ZBAVÍME A ZAČNEME BUDOVAT NOVÝ SVĚT ZALOŽENÝ NA LIDSKOSTI, UPŘÍMNOSTI, TOLERANCI, NA RODINNÝCH VAZBÁCH, NA POUŽÍVÁNÍ ROZUMU, NA OHLEDUPLNOSTI K PŘÍRODĚ I SOBĚ SAMÝM A NA DALŠÍCH SKUTEČNÝCH HODNOTÁCH. SPOLEČNÝMA SILAMA BYCHOM TO DOKÁZALY, ALE POTŘEBUJEME K TOMU JEDNU PODSTATNOU MALIČKOST - TU ZMĚNU K LEPŠÍMU OPRAVDU CHTÍT.

CO VÍC SI PŘÁT, NEŽ SE OPĚT KRÁSNĚ, ZDRAVĚ A PŘEDEVŠÍM RADOSTNĚ SMÁT. VŠICHNI BEZ ROZDÍLU...

Přehled děl:

· Básně (1)

Všechna díla

Sbírky, Knihy (0) - nedokončených (0)

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 20:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti