Básničky, Poezie, Verše

v

Law

Law

Marcone Básně » o Životě

Anotace: Protože se tu nečte skoro nic jiného, než básně, dovoluji si bez dovolení sem vložit text, který jsem právě napsal. Je to reakce na protikuřácký zákon a přišlo mi to z nějakého internet invest sro. Zřejmě zase něco Babišovo ... :-D a zajímá mě Váš názor.

Na zákon, i na mou odpověď. Dal bych to třeba i do fóra, kdyby tam někdo chodil. Nebo i do fejetonů, ksmkoliv. Tady to má nejširší záběr, proto zneužívám tohoto prostoru.


Je to kravina, která upírá jednotlivci právo volby. Ať zákazníkovi, tak i zaměstnancům. Proč pracovat v zakouřeném prostředí, když mi to nevyhovuje. A zrovna pohostinství je z těch odvětví, kde je zaměstnanecká fluktuace vyšší, než v jakémkoli jiném odvětví. A jako zákazník ? Asi nebudu mít ojedinělý názor když napíšu, že hospodu či restauraci oželím, než abych chodil kouřit někam ven. V létě to jde řešit. Ale nejsem sezóní kuřák, ale celoroční. Dnešními hosty těch klasických hospůdek jsou převážně ročníky 60 - 80. V době kdy začali kouřit, byla podobná propaganda ještě v prenatálním stavu( možná i dítě otce "tohoto" bylo ve stádiu mokroantitabákového snu). Jak chcete přeučit 40ti - 50ti 60ti leté poplatníky, kteří jsou zvyklí chodit na pár piv, na karty, samosebou s cigaretama, aby ty cigára s sebou nebrali ? Vesnické hospody se budou postupně zavírat, nebo se z nich stanou vietnamské( nemyšleno rasisticky) obchody pro lidi s lahváčema venku. Dost živnostníků se na svou živnost vys...kašle. Je to prostě popírání svobody podnikání. Radši osvětu, ať odradí mladší generace od návyku na cigarety. Běh na dlouhou trať( kde jsem to jen slyšel) je myslím lepší, než represe.

Tak to evidentně značí, že jsem, jako jednotlivec, proti ...
Publikoval(a): Marcone, 9.6.2016
Přečteno (62x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, Desiré, gogol, podnebný, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 17.5.2024 13:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 26 stránek.
roboti