Básničky, Poezie, Verše

v

Komentáře » Společnost

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 8 záznamů. Zobrazuji 1-8.

Děkuji vám za reakce, drazí přátelé. Jsem nesmírně potěšena tím, když vidím, že vás tenhle můj textík zaujal do hloubky a vy mi na něj odpověděli pomalu delším názorem, než báseň sama. Tohle mě na poezii baví asi ze všeho nejvíc. Každý si v ní najde něco jiného. V nikom nevzbudí tentýž pocit. Děkuji!

11.10.2017 6:22 | Jera_lu

Jaképak útěchy. Neplatné. Jsou lidé dobří a lidé špatní. Kde je sejde víc lidí najednou, ti špatní získávají navrch. Jediná rada (ochrana): zametat si před svým prahem, a hledat mezi lidmi ty dobré.

11.10.2017 2:06 | Trubka Petr

Velmi aktuálně napsané, to je dnešní stav naší společnosti, ale tu společnost tvoří lidé. Jsi mladá, ale právě mladí tuto společnost do budoucnosti tvoří a na nich záleží jak budou dále žít. Peníze a bohatství pro život nejsou důležité, důležitější je právě ten spokojený život.

10.10.2017 11:04 | děda včela

já se ti nedivím,však je potřeba zůstat a hrát dál...soustředit se hlavně na sebe,pracovat se svými bloky,emocemi,myšlenkami,objevovat se a vnější svět jen pozorovat...když měníš své jádro,mění se prožitek života...nikdy nezapomeň na to,že ve tvém životě jde jen o tvůj vlastní vesmír a o vývoj tvé vlastní osoby...logika,selský rozum,intuice,soucit.

10.10.2017 9:10 | Martin Havlíček

Plně ti rozumím, měla (a mám) jsem to stejně...podle mého přesvědčení to je spíš o tom nestát se součástí stáda, a udržet si dvoje postoje i do pozdějšího věku, prostě nenechat se semlít. Žiju ve velkým městě, často chodím ven, což mě vcelku udržuje v dobrým psychickým stavu...hlavně nespadnout do té žumpy konzumu a morálního hnoje...

10.10.2017 8:32 | Klarineb

Tak tohle mi hodně mluví z duše. Jako příslušník odepsané generace (mohl bych, nedej bože, pobírat důchod, který by šel využít jinak, třeba ho rozkrást) vynakládám víc než polovinu energie na to, abych si zachoval názory a nenechal se zlomit. Při slovech pravda, láska a lidská práva se mi chce usedavě zvracet, když slyším, kdo se jimi ohání, a myslím, že by totéž dělali i řečtí filosofové, kdyby zjistili, jak se dá ohnout demokracie v zájmu byznysu současných elit... Díky, M.

10.10.2017 6:49 | Mirastus

Toho jsem si vědoma ovšem zatím jsem dítě pražské. Jednou bych ráda odjela někam daleko a jen tak si bezstarostně žila. Chodila bosky, tančila a zpívala, kdy se mi jen zachce. Ten celosvětový spěch mě nebaví. Unavuje mě a vysává.
A děkuji Vám. :)

9.10.2017 21:40 | Jera_lu

No ty jo...to je nálož. Však obsahem naprosto aktuální a všeříkající.
Tak bych měl radu...na malém městě je to ještě celkem dobrý. Si život můžeš změnit kdykoliv.
K přírodě je to vždy blíž, nežli k lidem...tedy společnosti:-).

9.10.2017 21:35 | gogol

Stránky: [1]

Spodek

Stránka generována 2.5.2024 03:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti