Básničky, Poezie, Verše

v

Komentáře » Jakmile se vrátím domů

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 12 záznamů. Zobrazuji 1-12.

RE:
1.Bůh není vinen, říkám ústy křtěného bezbožníka
2.psaní veršů je pohlazení sám sobě
3.lidé se žerou navzájem, a někteří sami sebe
4.prach jsi a v prach se obrátíš
5.jsem hlučný muž (chci být slyšet) s diplomem (ach, ta studentská léta)
6.tanec mi nikdy nešel, ale kdo ví (vstaň, Lazare)
7.blaze chudým v duchu, neboť jejich je království nebeské
8.Sofie, vědma, snad vidí více než já

16.1.2020 0:16 | Trubka Petr

Já tleskám Maki.:-)

21.11.2019 17:30 | Desiré

mě se nic nedotklo,já sem úplně v klidu:) mě jen zajímalo,jestli to co jsem tu sdílel má nějakou váhu,jestli na tom něco není,jestli se v tom náhodou někdo neviděl...chápu,že ventil je fajn,ale už znám docela dost lidí včetně mě,že se jim úplně destruktivní a pesimistické texty už moc číst nechce a kor když jich je všude hafo a skoro pořád...já sem se sem po roce na chvilku vrátil a báseň která mě pohladí na duši a vytvoří ve mě krásný pocit tu najdu velmi zřídka...dá se říct že jich tu je jako šafránu...nic víc,nic míň...je to jen můj postřeh,není to žádná kritika...je možné že se něco dotklo mé minulosti...byl jsem tu už od roku 2011 a taky sem pořád řešil jak je planeta v prdeli,všude mrtvý děti,radiace a zlý lidstvo a špatná politika...nežil jsem svou podstatu a zjistil jsem,že takhle nikdy nikam žádná cesta nepovede...tak možná to si chytla,že se mě dotklo...moje minulost...ale jinak Makaveli je samozřejmě skvělý básník to tady všichni víme...jen jsem chtěl posdílet svoje pocity a postřehy...:) také přeji všem pohodu a mír v sobě...:)

19.11.2019 0:21 | Martin Havlíček

Martine,všechno přece souvisí se vším...A právě tím ventilovaním svých pocitů směrem ven je neukládáme dovnitř, do sebe, což je pozitivní.Vidím,že asi nejvíc se to dotklo tebe,což o něčem vypovídá. Každý máme své výzvy,takže co se jiných dotýká, někoho nechává zcela klidným a tak to je úplně v pořádku.Začněme proto každý u sebe.
Takže přeji pokoj (nejen)tvé duši...

15.11.2019 12:49 | Klarineb

mě to nedá a vložím sem svůj včerejší pohled,který jsem veřejně napsal na fejzbuk...samozřejmě že je skvělé ventilovat,každý si může psát jakou poezii chce,jen mě to u Makaveliho trochu překvapilo,bo tohle není jeho jediná "ventilovací" :) za poslední dobu...to co sem teď vložím,sem nevkládám proto,abych někoho naštval,nebo,abych se někoho dotkl,ale zajímalo by mě,jestli na tom něco není a jestli mi někdo rozumí co sem tím chtěl říct...psal sem to obecně,není to v žádném případě na nikoho konkretního nasměrované,ostatně koho se to dotkne,tak asi ví proč...:)

Proč pořád nějací lidé,kteří nemají vyřešené vztahy se svými nejbližšími,rodinou,přáteli,kteří jsou každou chvíli nemocní,nešťastný a chudý vevnitř i navenek řeší politiku,Babiše,globální problémy,mezilidské vztahy někde v Indii nebo Africe,minulost,jaké to bylo za komunistů nebo jaké to bude za sto let,nebo jak je celá planeta v prdeli a že se lidstvo žene do záhuby,než aby řešil svoje zdraví,hojnost,štěstí,vztahy mezi nejbližšími a svůj osobní duchovní a duševní růst...??? Nechápu...(neříkám,že mít informace o čemkoliv je špatné,ale řešit neustále vnější svět a donekonečna se pitvat ve věcech,který stejně nejdou a nikdy nepůjdou změnit rychle a najednou,mi přijde v roce 2020 hodně ujetý,jedinej kdo se může změnit je člověk sám za sebe...˘?) Ps: a kdyby náhodou někoho napadlo,že zrovna Já jsem ten,kterej ten vnější svět tak strašně řeší,protože dávám občas příspěvky,co se děje ve světě,tak věřte,že neřeším...já o tom jen informuji,ale neužírám se tím a to je velkej rozdíl...ŽIJU SEBE...??

13.11.2019 22:53 | Martin Havlíček

Ještě dodám, že je dobře, že takhle diskutujeme a máme každý svůj názor na věc, což je důležité. Berte to i tak, že právě poezie je pro mě i jakýsi ventil, vypsání se z toho všeho okolo, jako určitá forma terapie, mám-li to tak nazvat a když si z toho něco vezmou i čtenáři jako vy, tak to člověka jednoduše potěší, motivuje atd... A přehnaný pesimista nejsem, ale ani přehnaný optimista.

11.11.2019 21:39 | Makaveli

Zcela souhlasím s Mirastusem.
Jinak báseň je pěkná,je o "něčem".

11.11.2019 18:03 | donne

Já tomu rozumím, jaký si to udělám... Jenže ty zásadní věci neovlivním, ale žít v bublině odmítám, a to nejsem fatalista, M.

10.11.2019 23:26 | Mirastus

Děkuji všem za komentáře a s tebou Martine souhlasím. Za tu dobu se můj styl a tématika trochu obměnila a přešla postupně asi víc k realismu, víc se zamýšlím nad životem a společností vůbec. Tahle poloha je mi holt asi nejbližší. Dřív jsem tak nějak experimentoval... Nicméně v plánu jsou i zcela jiné texty, aby to nebylo pořád o tom samým. Děkuji ještě jednou všem za přízeň.

10.11.2019 10:47 | Makaveli

tvá tvorba je o trochu jinde,nebudu hodnotit,protože chápu,že tvůj pohled na svět je docela pesimistický až zoufalý...dříve si měl spíš takovou filozofickou polohu nyní ji vnímám až takovou destruktivní...napsané je to super,srozumitelně a zábavně,což o to...ale jen ti chci připomenout co už dávno víš...jde o tebe...né o to co se děje venku...jde o tvou cestu,pohled-nadhled a výběr prožívání sebe sama bez ohledu že je celá planeta ve prdeli...já mám taky přehled o tom co se kde děje,ale naučil jsem se to filtrovat aby mě to právě neodvádělo pozornost od mé pohody v mém vnitřním světě(v mysli a srdci)...vždycky platilo a platit bude "jaký si to uděláš,takový to máš"...:)

10.11.2019 0:55 | Martin Havlíček

Tak k tomuhle nemám co dodat, krásně zpracované téma mně blízké, a sice, že tahle pseudocivilizace to má spočítaný... ST jasně, M.

8.11.2019 17:03 | Mirastus

Přemýšlím jak toto dílo nazvat - báseň?, zpověď?, poéma?, asi vyznání. Toto dílko je úžasné a plně jej sdílím. ST!!!

8.11.2019 13:36 | děda včela

Stránky: [1]

Spodek

Stránka generována 3.5.2024 00:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti