Básničky, Poezie, Verše

v

kouzelná džungle první díl

kouzelná džungle první díl

manamenekdo Pohádky » Pro větší děti

Anotace: já vím že se vámto nebude chtít číst ale prosím přečtěte si to jestli vás to bude bavit :-)

Začíná se rozednívat a první paprsky prosvítají do mohutné kouzelné džungle. Kmen gromnů už dávno nespí a je na cestě pro jídlo. Našli pár kokrakůn (kokrakuna je zhruba 10cm koule která je sladko-kyselá a velmi zasytí)
a teď se chtějí vrhnout na kamrakoní vajíčka (kamrakon je něco jako pterodaktyl ale má ostnaté křídla a je dvakrát tak větší).Gromnové se ale nesmí ukvapovat,
protože kdyby byli neopatrní kamrakoni by je roztrhali na kusy. První grom už leze velmi opatrně
po stromě, když v tom se kamrakoni začali vracet do svého doupěte.
Lezoucí grom si toho okamžitě všiml rychle dal dole hlášení pro okamžité ukrytí a sám se rychle schová do skuliny mohutného stromu. Ale kamrakoni nebyli hloupí a ucítili neznámý pach. Gromnové věděli že je zle. Někteří se dali na útěk a ti co tam zbyli (obránci kmenu) rychle zaútočili. Gromn ve skulině stromu věděl že nesmí zklamat kmen a musí vzít kamrakoní vajíčka. zatím co se někteří Gromnové svíjeli v bolestech a plácali se v kalužích krve se Gromn ve skulině stromu dostal nepozorovaně do doupěte. Vzal do vaku 4 vajíčka a ve špičkách stromů začal skákat z větve na větev do sídla Gromnů. První kamrakon ze čtyř padl a zbytek Gromnů (obránci kmenu) se dal na útěk. V běhu sice Gromnové ztratili ještě pár bojovníků, ale pak se dostali do svého doupěte a byli v bezpečí. Pokračování příště.
Publikoval(a): manamenekdo, 2.12.2012
Přečteno (705x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: jezovka, Retor, proffot

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 11:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti