Básničky, Poezie, Verše

v

Exkurze do duše

Exkurze do duše

eurius Povídky » ?nezařazené?

Anotace: Vy víte co si myslím o anotacích

Hřbitov za deštivé noci s jedním jediným hrobem. Rakev však neobsahuje tělo, uvnitř leží pouze duše a tělo se svobodně prochází po krajině. Tělo bez duše, řízené pouze zvyky a rozdrobenými zbytky emocí.

Temný dětský pokoj. Uprostřed klečí dítě v zakrváceném oblečení. Pláče a křičí bolestí. Prosí. Prosí ostatní, aby ho zabili, ale nikdo mu nepomůže. Z velké díry v hrudníku mu stále teče krev, ale přesto neumírá.

Místnost plná stínů, snad v divadle, či místě. Muž středního věku stojící, mluvící a gestikulující před zrcadlem. Lže, lže sám sobě, ale když skončí, tak mu jeho odraz zatleská a uvěří mu.

Země zázraků a divů. Starý muž. Mág. Iluzionista. Vytváří nepochopitelné iluze a obrazce. Zahrává si s lidskou myslí a je to pro něj jen strašlivě jednoduchá hra. Cokoliv si představí to se mu zjeví a zdá se, že to opravdu existuje.

Prales. Popadané kmeny stromů. Tmavá jeskyně. Velká hladová, zlá a krutá bestie uvnitř, čekající na svoji kořist. Jen slepá chuť, trhat, drtit a ničit. Šílená neskutečná a nekonečná chuť po krvi, bolesti a temnotě.

Divadlo. Jeviště během představení. Jediný herec hrající všechny role. Všechny role a masky propracované do nejmenšího detailu. Každá postava dovedená k dokonalosti, ale když představení skončí a herec odloží masky, tak vlastně nikdo nezůstane. Herec pohlcený rolí.

Temný hrad prolínající se s velice draze zařízeným bytem. Postava rozpolcená mezi temným mágem a manipulujícím politikem. Vytvářející své vlastní sítě, pohrávajíc si s lidskými životy a považujíc ostatní lidi pouze za věci.

Bitevní pole. Armáda démonů. Poslední anděl se zlámanými křídly z posledních sil vzdorujíc přesile. Tak strašlivě toužící vzlétnou, ale jeho křídla jsou zničená. Každá rána ho strašlivě vyčerpává a pomalu se smiřuje s vítězstvím zla.

Nové místo. Neznámé. Rizikové. Ohrožující. A přesto... lákavé.
Publikoval(a): eurius, 25.2.2013
Přečteno (140x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: K.Katerina

Spodek

Stránka generována 2.5.2024 16:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti