Básničky, Poezie, Verše

v

Zklamaná

Zklamaná

Tonyend Povídky » ?nezařazené?

Anotace: Život píše jo příběhy!

"Ahoj Věrko, teda holka, já ti něco povím. Mám v pronájmu prodejnu Zverimex hodně let, ale není to lehké podnikání. Dělám tu práci z lásky k přírodě a zvířátkům. Zákazníky sice mám, to jo, ale vidím, jak jich ubývá. Lidi snad nemají čas postarat se doma o rybičky v akvárku, nebo nakrmit andulku či křečka. Přitom kolik radosti takové zvířátko dokáže člověku přinést! Představ si, nedávno se zastavil před obchodem nablýskaný auťák, mercedes, možná audina, a vystoupil takový sympaťák. Díval se do výlohy a já na něho. To je chlap! pomyslela jsem si. To víš, jsem sama a tak jsem hned myslela na to, jak jej klofnout... Kecám! To byl vtip. Jenže zase nasedl do auta a byl v čudu. Po nějakém čase se objevil a vstoupil do mého království! Srdíčko se mi rozbušilo radostí a očekáváním, co si bude chtít koupit? Zaujaly jej akvárka a rybičky. Tak rybičky tě zajímají fešáku? To budeš jistě kliďas, pohodář, ti mají rybičky rádi."
" A co bylo dál, povídej!"
"Jo, budu, tak poslouchej, nikdo tu není, tak se můžeme vykecat. Tak jsem ho nechala aby se porozhlédnul a když jsem viděla, že vypadá že skutečně neví co chce, tak jsem za ním šla a zeptala se, jestli můžu poradit s výběrema a tak..."
"Co on na to?"
"No udělal takové to překvapené Oh! Oh ano! A pokračoval, zájem bych měl o tyto rybky, moc se mi zamlouvají, jen se chci ujistit, zda skutečně dorůstají tady té uváděné délky- až 8 centimetrů?
Škoda, že nesvítí, jako tady ty neónky, ty by byly lepší, ale ty prý jsou mrňavé. Tak jsem se zeptala, jestli má o ně zájem i když nebudou svítit a rozesmála jsem se, protože mě to pobavilo a on se pak tomu zasmál taky. Zájem potvrdil svým jasným Mám. Ale že je tu jeden problém. Koupil by je všechny, ale nemá je doma kam dát, že vážně ještě nemá tak velké akvárium s prokysličováním vody. A dodal, že je navíc bude potřebovat mít doma až tak někdy na podzim. Teď že je pořád někde venku, ale koncem října, to bude už více doma."
Poslouchej, nebyl nějaký divný?"
" Trochu jo, to chování bylo nezvyklé, ale do lidí nevidíš, že jo. Tak jsem se zeptala, jestli je mám do podzimu tady krmit a on si pro ně nakonec nepřijde. To se jej ale dotklo. Hned odpověděl, že si pro ně určitě přijede a že mi okamžitě zaplatí i to krmení. Ať si řeknu kolik to bude stát."
"Nepovídej! To zní zajímavě. A jak to pokračovalo? Nemáš tam nějakého zákazníka, jestli jo, tak položím telefon a zavoláme si později..."
"Nemám, můžeme si dál povídat. No bylo mi to hloupé, ale musela jsem si říct o takovou, jakousi zálohu. Ani jsem nemusela, ale já si tou zálohou vlastně řekla, aby zase určitě přišel... Fakt se mi líbil. Peníze jsem si vzala a rybičky poctivě přikrmovala, aby pořádně rostly a on byl spokojený. Mezi tím podzimním odběrem dokonce jednou přijel. Podíval se, jak rostou a dal mi kytičku. S takovým chlapem jsem se ještě nesetkala. Říkám ti, slušňák a fešák chlap".
"A tak co, koupil si je nebo si z tebe udělal srandu?"
"No jo, čekala jsem pak do října a fakt si pro ně přijel! Zaplatil za všech 50 rybek a požádal mě, abych je dala do kýblíku, který si přinesl.To mi bylo dost divný. Že přišel s kýblíkem.
Tak jsem se drze zeptala, proč si kupuje tolik rybek jednoho druhu a jestli už má doma odpovídající akvárko.
A ani se neptej, co mi ten mizera jeden řekl".
"Nenapínej, tak co řekl?"
" Tohle! Víte slečno, to mi zalichotil, jak se venku začne náhle ochlazovat voda v přehradě, tak se tamní malé rybky začnou schovávat, stahovat do hloubky a chystat k přezimování. Já si tady tyto od vás doma dám zabalené po pěti do alobalu na mražák. Jak venku přituhne, to bude můj malý poklad!
Já jezdím na ryby a potřebuji je k lovu dravců, zvláště candátů! Nemám čas běhat s čeřínkem podél břehů a nachytat si rybky na revíru do zásoby. A tady ty akvarijní rybky chci vyzkoušet, jen to nikomu neříkejte, mám pro to své důvody.
Takže žádný pohodář a milovník ticha akvárií, ale barbar, hotový barbar, ach jo, ten mne tedy zklamal, jako žádný jiný!
Omlouvám se, vydrž chvilku na telefonu, mám tady zákazníka. Hmmm.Taky fešák. Stojí ale u papoušků. Doufám, že je nebude chtět taky vykrmit a nakonec sežrat, jako delikatesu...To víš, Číňani třeba sežerou i vlaštovčí hnízda, ale kde jich tolik berou, to nechápu! A co já můžu vědět, kdo sem s čím přichází, po takové zkušenosti?"

"Můžu vám, pane , nějak poradit s výběrem..?"
Publikoval(a): Tonyend, 24.4.2012
Přečteno (191x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, Huhlinka, choza, Přerushit

Spodek

Stránka generována 7.5.2024 08:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti