Básničky, Poezie, Verše

v

Poslání života.

Poslání života.

Jennyforever Úvahy » o Životě

Anotace: Někdy přemýšlím proč vlastně, existuje život.

Někdy přemýšlím proč vlastně, existuje život.
Život je posláním, které má každý člověk stejné.
Je jen na něm, zda své poslání splní nebo jej nesplní.
Už od narození, se učíme nové věci. Učíme se rozeznávat dobro od zla, dobré lidi od zlých. Zkoumáme okolí a snažíme se vědět co nejvíce. Plánujeme si svoji růžovou budoucnost- jsme šťastní. Smějeme se a problémy dospělých téměř neřešíme, ale jak stárneme, začínáme se odnaučovat to co jsme se dlouhé roky učili. Bavíme se zlými lidmi a dobré odkopáváme stranou, děláme špatné věci protože chceme být nejlepší, a problémy které řešíme, se snažíme před ostatními skrývat. Vzpomínáme na to, jaké to bylo být dítětem a neuvědomujeme si, že svůj život nežijeme tak jak jsme původně chtěli. Někteří z nás nemají pomalu co do pusy a dřou od rána do večera, za to jiní se cpou od rána až do večera aniž by pohnuli prstem. Čas který nám zbyde, promrháme odpočinkem, protože se celý den snažíme abychom uživili rodinu. Jsem sobečtí, nervózní a všeho schopní egoisté, kteří se snaží dokázat lidem okolo, jak si ten svůj „báječný“ život užíváme . Proto utrácíme za věci, které ani nepotřebujeme, a potom si bereme půjčky, které si nemůžeme dovolit, spadneme do exekuce a máme chuť skončit. Dřeme ještě více, ničíme si zdraví, svojí závislostí na alkoholu a cigaretách. A nakonec umíráme s myšlenkou, že dluhy a problémy, které máme jsme vlastně nechutně hodili na naše děti či příbuzné. Naše děti vyrůstají ve světě, který jsme my nezažili. Žijí internetem a pak se divíme, že mají špatné známky, chodí za školu a že berou drogy. Snažíme se je tedy chránit, čímž to pokazíme ještě více. Děti jsou zoufalé a ubližují si, vybíjí si vztek na jiných a tak jsme jim pomohli k „úspěšnému, bezstarostnému a šťastnému“ životu. …
Je vůbec potřeba rozmnožovat, tak zoufalý a nečestný život, kterým žijeme a kterým budou žít i naše děti? Uvědomujeme si, že láska, kterou jsme okolí zapomněli dávat, je důležitá stejně tak, jako peníze, které jsme mu cpali každý den?
Víte, posláním života si představujete „Vystudovat, mít rodinu, skvělé zaměstnání, postavení a mít velké peníze“.. Ano to vše je hezké.
Ale jediným a nejdůležitějším posláním života je: Být celý život šťastný.
V dnešní době je to těžké- velmi těžké. Ale člověk, který má v sobě dítě a cit pro okolí, to dokáže.
Publikoval(a): Jennyforever, 8.7.2014
Přečteno (342x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 06:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti